Последният останал републикански съперник на Доналд Тръмп за изборите в САЩ

...
Последният останал републикански съперник на Доналд Тръмп за изборите в САЩ
Коментари Харесай

Ники Хейли осъди мълчанието на Тръмп за смъртта на Навални

Последният останал републикански противник на Доналд Тръмп за изборите в Съединени американски щати през ноември Ники Хейли в неделя остро го атакува в коментара си, оповестява Агенция Франс Прес. 

Поводът за възмущението ѝ бе продължаващото му безмълвие по отношение на смъртта на съветския опозиционен водач Алексей Навални и скорошното му експлоадиране по отношение на НАТО.

 

" Фактът, че той няма да каже нищо по тематиката за Навални - или той застава на страната на съветския президент Владимир Путин и счита, че е ужасно, че Путин е умъртвил един от неговите политически съперници, или просто не счита, че това е толкоз значимо ", сподели Ники Хейли за ABC. Всяка една от тези благоприятни условия е притеснителна. Едно от двете е проблем ", добави претендентът на републиканците, който изостава доста зад Тръмп в конкуренцията за номинацията на тяхната партия.

 

Все още необяснимата гибел на Навални на 47 години в затвор в съветската Арктика предизвика осъждания от водачи по целия свят, като се стартира от американския президент Джо Байдън, който непосредствено упрекна Путин.

Но Тръмп, евентуалният конкурент на Байдън през ноември, все още не е споделил нито дума за това в нито една от няколко обществени изяви, откогато гибелта на Навални беше обявена в петък.

 

Щабът на Тръмп, потърсен за коментар, насочи кореспонденти към обява в платформата Truth Social на Тръмп, която гласи:  " Америка към този момент не е уважавана, тъй като имаме незапознат президент, който е слаб и не схваща какво мисли светът ".

Постът не загатва Навални, Русия или Путин.

 

Липсата на коментар идва дни, откакто Тръмп смая западните съдружници, като сподели, че ще " насърчи " Русия да нападна членове на военния съюз на НАТО, които не са изпълнили финансовите си отговорности.

 

Предложението хвърли сянка върху конференцията по сигурността в Мюнхен, като генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Тръмп не би трябвало да " подкопава " сигурността на алианса.

Байдън също разкритикува забележката на Тръмп като " рискова " и " неамериканска ".

 

Хейли, някогашният дипломат в Организация на обединените нации по времето на Тръмп, не пощади и Байдън от външнополитическата рецензия, само че назова коментара на някогашния си началник за НАТО " вцепеняващ ".

 

" Всичко, което той направи в този миг, беше да даде власт на Путин, сподели тя. Той застана на страната на човек, който убива политическите си съперници, той застана на страната на палач, който арестува американски публицисти и ги държи за заложници, и той застана на страната на човек, който искаше да изтъкне пред съветския народ: " Не ме предизвиквайте на идващите избори или това ще ви се случи.

Тя сподели, че този епизод акцентира нуждата Конгресът да приемезаконопроект за даване военна помощ на Украйна, откакто Тръмп сполучливо прикани републиканците да се опълчват на по-ранен законопроект, който включваше помощ за Киев.

 

" Нека напомним на американския народ, че Путин сподели, че щом превземе Украйна, идващите са Полша и балтийските страни. Това са страни от НАТО. Това незабавно слага Америка във война ", сподели тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР